Titel

Business Controller til Danmarks største erhvervsorganisation


Virksomhed

Landbrug & Fødevarer


Frist

20-11-2020


Indhold

- Økonomichef lignende stilling med fokus på både financial- og business controlling samt ledelsessparring

Landbrug & Fødevarer er Danmarks største erhvervsorganisation, som varetager politiske og faglige interesser og opgaver for danske landmænd, fødevarevirksomheder og agroindustrien. Organisationen har 400 fødevare- og agroindustrielle virksomheder og 22.000 landmænd som medlemmer. Vores ca. 1.100 ansatte arbejder med eksportfremme og interessevaretagelse nationalt og internationalt, skaber ny viden gennem forskning og innovation, og rådgiver medlemmerne. Den årlige omsætning er på over 2 mia. kr. og Landbrug & Fødevarer finansieres af bl.a. kontingenter, tilskud, ejendomsafkast, konsulentopgaver og annoncer. Læs mere på www.lf.dk

Landbrug & Fødevarers KoncernØkonomi-område har knap 50 medarbejdere, der håndterer bogholderi, lønadministration, budgettering, controlling og rapportering, økonomi- og forretningssparring samt fondsadministration, risikostyring og compliance. Placeringen er på koncernens to hovedlokationer på Axelborg i København, samt Agro Food Park i Århus.

KoncernØkonomi betjener en bred vifte af interne og eksterne kunder; alt fra branche- og sektorchefer, områdedirektører og direktionen i Landbrug & Fødevarer til ca. 60 fonde og foreninger med egen bestyrelse, der på forskellig måde er knyttet til Landbrug & Fødevarer eller til landbrugs- og fødevareerhvervet i øvrigt. For de fonde laver man regnskaber, budgetter, forecast mm. På systemsiden anvendes bl.a. Navision, Schilling og Targit og man står foran implementeringen af et nyt ERP-system.

KoncernØkonomi har vedvarende fokus på at blive styrket til i endnu større udstrækning at levere forretningsorienteret sparring, fortolkning, kommunikation og præsentation af økonomiske nøgletal med henblik på at sikre endnu bedre overblik og styring af både interne afdelinger og forretningsområder samt fonde og foreninger. Derudover er fokus også på bedre analyse af forretningsmuligheder samt proaktivt at udfordre forretningsområdernes aktiviteter og drift.


Derfor søger Landbrug & Fødevarer nu en forretningsorienteret Controller med både evner og lyst til en stilling, der spænder bredt fra financial controlling til business controlling og ledelsessparring – og i et stærkt fagligt miljø placeret i hjertet af København. Hovedvægten i stillingen er business controlling, økonomistyring og forretningssparring samt projektregnskaber og projektfinansiering, men man indgår også i periode- og årsregnskaber. Den rette kandidat har en god økonomisk og kommerciel forståelse tilegnet gennem en kandidatuddannelse og erfaring som fx Business Controller, Financial Controller eller Revisor.

Ansvar og opgaver
Som Business Controller i KoncernØkonomi vil du i praksis fungere som ”Økonomichef” for områdedirektører, afdelingschefer, faglige projektledere og profitcentre i Landbrug & Fødevarer samt for fonde og foreninger.
Du vil med stor selvstændighed varetage økonomistyringen i et godt samspil med kompetente og engagerede kollegaer. Der er derfor tale om en både bred og forretningsorienteret stilling med kontaktflade primært til chefer, direktion og ledelse i forretningsområderne. Stillingens tyngde kan i høj grad tilpasses kandidatens niveau af erfaring. Primære opgaver i stillingen vil være:

Din profil
Som den ideelle profil har du:

Som person kan du skabe og fastholde overblik samtidig med, at du er analytisk med blik for detaljen, har en stærk talforståelse og sætter en ære i at dit arbejde er udført korrekt og til tiden. Du har drive, vilje og gå-på-mod i forhold til både den løbende rapportering og forbedring af økonomiprocesserne. En selvstændig arbejdsstil, god forretningsforståelse og politisk flair er vigtige forudsætninger for at sparre med og udfordre forretningen. Du ikke blot udfordrer, men er også pragmatisk og løsningsorienteret samt dygtig til at skabe relationer, præsentere og kommunikere økonomi på letforståelig vis – også til ikke-økonomer.


Landbrug & Fødevarer tilbyder
En spændende Controller stilling, hvor du i praksis i høj grad fungerer som Økonomichef med ansvar for økonomistyringen for egne områder i Landbrug & Fødevarer. Der er en væsentlig bredde i stillingen, hvor du arbejder med både business- og financial controlling opgaver, projektregnskab- og projektfinansiering samt ledelsessparring op til områdedirektør niveau. Derudover vil der også være rig mulighed for at forandre og forbedre økonomirapportering, økonomiprocesser og være med til at højne økonomifagligheden yderligere. Samtidig får du et unikt indblik i kernen af Danmarks største erhvervsorganisation.


Med størrelsen af KoncernØkonomi, der tæller små 50 ansatte, og som er i løbende udvikling, vil der for den rette kandidat over tid også være gode muligheder for faglig og karrieremæssig udvikling. Lønpakken indeholder udover grundløn, 11% arbejdsgiverbetalt pension, sundhedsforsikring og 6 ugers ferie. Stillingen er alt andet end en ”retræte position”, men giver bl.a. i kraft af udstrakt mulighed for at tilrettelægge eget arbejde en bedre work-life balance end andre tunge finance stillinger i større virksomheder.

Spørgsmål eller interesse i stillingen
Ansættelsen gennemføres i samarbejde med Focus Recruitment. Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte Partner, Steffen Marstrand på tlf. 50 51 92 15 / sma@focus-recruitment.dk.


Focus Recruitment
H.C. Ørsteds Vej 50 C, 5.
1879 Frederiksberg C
Tel: +45 70 20 92 15
Mail: info@focus-recruitment.dk