Titel

Business Controller til ”Økonomichef lignende stilling”


Virksomhed

Landbrug & Fødevarer


Frist

17-03-2024


Indhold

- fokus på både financial controlling og business partnering, hvor ledelsessparring og optimering er i højsædet samt at udfordre forretningsområdernes aktiviteter og drift


Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Det danske fødevareerhverv har en vision om at være klimaneutralt i 2050. Sammen med vores medlemmer fra landbruget, fødevare- og agroindustrien, vil vi vise, at der findes en økonomisk bæredygtig vej til en klimaneutral fødevareproduktion. Som repræsentant for hele fødevareklyngen, der understøtter 180.000 arbejdspladser og en årlig eksport på næsten 200 milliarder kroner, repræsenterer vi en værdikæde med tyngde og vilje til at finde løsninger på verdens klimaudfordringer i tæt samspil med resten af Danmark.


Organisationen har 400 fødevare- og agroindustrielle virksomheder og 22.000 landmænd som medlemmer. Vores ca. 550 ansatte arbejder med eksportfremme og interessevaretagelse nationalt og internationalt, skaber ny viden gennem forskning og innovation, og rådgiver medlemmerne. Den årlige omsætning er på over 1,7 mia. kr. og Landbrug & Fødevarer finansieres af bl.a. kontingenter, tilskud, ejendomsafkast, konsulentopgaver og annoncer. Læs mere på www.lf.dk 


Landbrug & Fødevarers KoncernØkonomi-område har ca. 40 medarbejdere, der håndterer bogholderi, lønadministration, budgettering, controlling og rapportering, økonomi- og forretningssparring samt fondsadministration, risikostyring og compliance. Controller gruppen består af 9 erfarne medarbejdere, bl.a. flere Cand.merc.aud. KoncernØkonomi betjener en bred vifte af interne og eksterne kunder; alt fra branche- og sektorchefer, områdedirektører og direktionen i Landbrug & Fødevarer til ca. 60 fonde og foreninger med egen bestyrelse, der på forskellig måde er knyttet til Landbrug & Fødevarer eller til landbrugs- og fødevareerhvervet i øvrigt. For de fonde laver man regnskaber, budgetter, forecast mm. På systemsiden anvendes nyligt implementeret ERP-system Dynamics 365 Business Central, Jet-reports og Power BI.


KoncernØkonomi har vedvarende fokus på at blive styrket til i endnu større udstrækning at levere forretningsorienteret sparring, fortolkning, kommunikation og præsentation af økonomiske nøgletal med henblik på at sikre endnu bedre overblik og styring af både interne afdelinger og forretningsområder samt fonde og foreninger. Derudover er fokus også på bedre analyse af forretningsmuligheder samt proaktivt at udfordre forretningsområdernes aktiviteter og drift.


Derfor søger Landbrug & Fødevarer nu en forretningsorienteret Controller med evner og lyst til en stilling, der spænder bredt fra financial controlling til business controlling og ledelsessparring – og i et stærkt fagligt miljø placeret i hjertet af København. Hovedvægten i stillingen er business controlling, økonomistyring og forretningssparring samt projektregnskaber og finansiering. Herudover indgår man i at udarbejde Landbrug & Fødevarers periode- og årsregnskaber, ligesom man får ansvar for regnskaber, budgetter, forecast m.m. for ”egne” fonde og foreninger. Den rette kandidat har en god økonomisk og kommerciel forståelse tilegnet gennem en kandidatuddannelse og erfaring som fx Business Controller, Financial Controller eller Revisor.


Ansvar og opgaver
Som Business Controller i KoncernØkonomi vil du i praksis fungere som ”Økonomichef” for områdedirektører, afdelingschefer, faglige projektledere og profitcentre i Landbrug & Fødevarer samt for fonde og foreninger. Du vil med stor selvstændighed varetage økonomistyringen i et godt samspil med kompetente og engagerede kollegaer. Der er derfor tale om en både bred og forretningsorienteret stilling med kontaktflade primært til chefer, direktion og ledelse i forretningsområderne. Stillingens tyngde kan i høj grad tilpasses kandidatens niveau af erfaring. Primære opgaver i stillingen vil være:

Stillingen er placeret hos Landbrug & Fødevarer i København.


Din profil

Som den ideelle profil har du:


Som person kan du skabe og fastholde overblik samtidig med, at du er analytisk med blik for detaljen, har en stærk talforståelse og sætter en ære i at dit arbejde er udført korrekt og til tiden. Du har drive, vilje og gå-på-mod i forhold til både den løbende rapportering og forbedring af økonomiprocesserne. En selvstændig arbejdsstil, god forretningsforståelse og politisk flair er vigtige forudsætninger for at sparre med og udfordre forretningen. Du ikke blot udfordrer, men er også pragmatisk og løsningsorienteret samt dygtig til at skabe relationer, præsentere og kommunikere økonomi på letforståelig vis – også til ikke-økonomer.


Landbrug & Fødevarer tilbyder
En spændende Controller stilling, hvor du i praksis i høj grad fungerer som Økonomichef med ansvar for økonomistyringen for egne områder i Landbrug & Fødevarer. Der er en væsentlig bredde i stillingen, hvor du arbejder med både business- og financial controlling opgaver, projektregnskab- og projektfinansiering samt ledelsessparring op til områdedirektør niveau. Derudover vil der også være rig mulighed for at forandre og optimere økonomirapportering, økonomiprocesser og være med til at højne økonomifagligheden yderligere. Samtidig får du et unikt indblik i kernen af Danmarks største erhvervsorganisation.


Med størrelsen af KoncernØkonomi, der tæller små 40 ansatte, og som er i løbende udvikling, vil der for den rette kandidat over tid også være gode muligheder for faglig og karrieremæssig udvikling. Lønpakken indeholder udover grundløn, 11% arbejdsgiverbetalt pension, sundhedsforsikring og 6 ugers ferie. Stillingen er alt andet end en ”retræte position”, men giver bl.a. i kraft af udstrakt mulighed for at tilrettelægge eget arbejde en bedre work-life balance end andre tunge finance stillinger i større virksomheder.


Spørgsmål eller interesse i stillingen
Ansættelsen gennemføres i samarbejde med Focus Recruitment. Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte Partner, Steffen Marstrand på tlf. 50 51 92 15 / sma@focus-recruitment.dk.


Focus Recruitment
H.C. Ørsteds Vej 50 C, 5.
1879 Frederiksberg C
Tel: +45 70 20 92 15
Mail: info@focus-recruitment.dk